Spirit of Smokie (UK)

Spirit of Smokie (UK)


“Så tæt på den originale sound som du kan komme.“

Stig Ulrichsen, CB & Ole B.


Legenden genoplives: Spirit of Smokie tager os tilbage til rødderne


For at udforske begyndelsen af historien dykker vi ned i bandets, der gav liv til 'Smokie', oprindelse. Rødderne stammer fra Bradford, England, hvor skolekammeraterne Chris Norman, Ron Kelly og Alan Silson først fandt sammen. Efter flere navneændringer og pladekontrakter opnåede Smokie i juli 1975 et top-fem hit i Storbritannien med sangen 'If you think you know how to love me'. Yderligere succes fulgte med 15 top 20-hits, herunder det ni uger lange nummer 1-hit i Tyskland, 'Living next door to Alice'. Bandet formåede at sælge over 30 millioner plader globalt. I 1986 begyndte Chris Norman sin solokarriere, og en "ny start" fulgte for Smokie med Chris' efterfølger, Alan Barton.


Alan Barton pustede nyt liv i Smokie og førte dem til nye højder, tilføjende nye fans til deres allerede loyale følgeskare. Men den 19. marts 1995 ramte tragedien bandet. Under forfærdelige vejrforhold var bandets bus involveret i en ulykke efter en koncert. Alan Barton, forsanger og guitarist, blev bragt til hospitalet i Köln, hvor hans skader viste sig at være fatale. Han tabte kampen for livet den 23. marts 1995 i en alder af 42.


Den 27. marts 2008 fandt en betydningsfuld begivenhed sted. Andy Whelan, Graham Kearns og Ron Kelly - livslange venner af Alan Barton - og medlemmer af Alan Silsons band, sluttede sig til Alans søn, Dean, for at fejre Alans liv. I to timer rockede publikum, mens Smokies hits blev spillet. Ved slutningen af koncerten bemærkede en publikummer: "Det føltes næsten som om 'the Spirit of Smokie' var på scenen i aften".


Og så begynder det... 'Spirit of Smokie', med sin imponerende arv, leverer en utrolig lighed med det 'oprindelige 70'er Smokie', og de bevarer deres tradition og kvalitet. Som hovednavn på festivaler og begivenheder i Europa og Fjernøsten er deres rækkevidde nu udvidet til Middelhavsområdet og Nordafrika, med nye dele af verden der står klar til at byde dem velkommen til fremtidige koncerter.


Dean Barton, søn af den afdøde Alan Barton, bringer en helt speciel gave. Hans unikke stemme og præstation giver musikken nyt liv og gør ham til den naturlige arvtager af hans fars position. Sammen med Andy Whelan, Graham Kearns, Mick Bedford og Jez Smith er 'Spirit of Smokie' uden tvivl verdens nummer ét valg for Smokie-musikken. De fortsætter den stolte tradition og ærer det musikalske arv fra fortidens Smokie.