Foredrag om musik

Foredrag om musik

Nu kan du vælge mellem tre fremragende foredrag med kongen af lydtemplet, Flemming Rasmussen og rockskribenten Thomas Vilhelm.

Metallica Special 

Tre af metal musikkens allerstørste albums fra 80’erne er i fokus, når producer og lydtekniker Flemming Rasmussen samt forfatter og musiker Thomas Vilhelm stiller skarpt på gigantiske Metallica i et af de foredrag/artist talks, der er tilgængelig for alle, som ønsker at fordybe sig i rockens historie og dens mangfoldige forgreninger. 


Rasmussen og Vilhelm står begge som ophavsmænd til den anmelderroste læsersucces Rock & stjernestøv - historier fra Sweet Silence-studiet gennem 45 år, der blev udgivet af Forlaget Momenta i 2021. 


I 2023 er det 40 år siden, Metallicas trommeslager Lars Ulrich, der har skrevet forordet til Rock & stjernestøv, kontaktede Sweet Silence og Flemming Rasmussen for at spørge om priser og mulighederne for at indspille deres andet album i København, mens de turnerede i Europa. 


I 2024 markeres 40-års jubilæet for den første ud af tre milepæle, denne konstellation nåede at realisere plus diverse maxisingler og mini cd’en Live At Wembley Stadium London, April 20th 1992. 


I starten af 80’erne vidste Flemming Rasmussen så godt som intet om Lars Ulrich og den amerikanske trash metal kvartet fra Californien, men det kom han til. Samarbejdet mellem Metallica og Rasmussen resulterede i et triumvirat af albumudgivelser, Ride The Lightning (1984), Master of Puppets (1986) og … And Justice for All (1988), der stadig nyder klassikerstatus indenfor genren. 

Forfatterne til Rock & stjernestøv, der er kendt som veltalende og underholdende formidlere af deres stof, går i dybden med dette berømmede parløb og giver et unikt og fascinerende indblik i de faktorer, der drev samarbejdet mod såvel kunstneriske som kommercielle højder. Kort sagt et par timer med rockhistorisk vingesus i øjen- og ørehøjde, du ikke bør gå glip af. 


Der bliver desuden gode muligheder for at stille spørgsmål undervejs samt at sikre sig et signeret eksemplar af Rock & stjernestøv. Kongen af lydtemplet og rockskribenten ser altid frem til at invitere nye tilhørere og læsere indenfor i deres nørdede univers rigt på detaljer, musikeksempler og anekdoter.

Rolling Stones 60plus Tribute

Seniorrockerne fra The Rolling Stones, uofficielt kåret og kronet som verdens største rockband nogensinde, er aktuelle med det nye album Hackney Diamonds, deres første siden 2005 med originalt studiemateriale, hvor de bakkes op af stjerner som Paul McCartney, Elton John, Lady Gaga og Stevie Wonder. 


Der er således mere end rigeligt at fejre, mener de to inkarnerede Stones fans, forfatter, musiker og kulturformidler Thomas Vilhelm samt den internationalt anerkendte tekniker, mixer og producer Flemming Rasmussen, der tager hul på deres Rolling Stones 60plus Tribute aktiviteter, hvor Hackney Diamonds bliver endevendt og vurderet. 


Jagger & co. kan ud over Hackney Diamonds lanceringen med opfølgende turnévirksomhed i 2023/24 markere 60-året for udgivelsen af deres første singler og debutalbum. Stones er på samtlige parametre et mytologisk fænomen uden sidestykke i rockens historie med en imponerende vedholdenhed og stædighed trods dødsfald i egne rækker, intern uro samt heftige op- og nedture. 


Det er Rasmussen og Vilhelm særdeles enige om, der har hængt på som svorne disciple siden slutningen af 60’erne og midten af 70’erne, hvor de begge var i lømmelalderen på vej mod puberteten. Stones’ kontante riffrock og rebelske image med et liv i overhalingsbanen satte luftguitarerne og fantasierne i svingninger i de nævnte herrers drengeværelser, og passionen er stadig intakt. 


Flemming Rasmussen og Thomas Vilhelm har været rundt i landet med en række populære foredrag, der tager udgangspunkt i deres fælles bog, den anmelderroste publikumssucces Rock & stjernestøv - historier fra Sweet Silence-studiet gennem 45 år (Forlaget Momenta, 2021), og kan nu føje Stones-heltene til emnekataloget. 


En aften med Rasmussen og Vilhelm er garant for detaljeret viden ud i det nørdede og velformuleret storytelling med kant, underholdende anekdoter og diverse musikeksempler. Stofmængden hos Stones er enorm, så der er nok at gå ombord i tilføjet egne kæpheste, favoritter og historiske nedslagspunkter. 


Så snyd ikke dig selv for en aften med rockmytologi fra øverste hylde serveret i øjen- og ørehøjde af to erfarne formidlere, der kan lektien til fingerspidserne, været til koncerterne og sågar mødt en af rullestenene i levende live. Imens er bandet med de tilbageværende Jagger, Richards og Wood gået ind i deres 60plus periode siden grundlæggelsen i sommeren 1962. Der gror tilsyneladende aldrig mos på en rullesten.


Rock og stjernestøv

Mere end 45 års unik dansk musikhistorie med vægt på anden halvdel af 70´erne, 80´erne og starten af 90´erne får mæle, når lydteknikeren og den Grammy-vindende producer Flemming Rasmussen lukker op for posen i samtale med forfatter Thomas Vilhelm for at berette om sit samarbejde med navne fra musikkens øverste liga i Sweet Silence-studiet. Gasolin, Kim Larsen, Anne Linnet, Savage Rose, D.A.D, Kliché, Malurt, Lars H.U.G, Sebastian, Lasse og Mathilde, Pia Raug, Povl Dissing, Sods, Sort Sol, Her Personal Pain, Simcess, Blink og mange andre har gjort brug af Flemming Rasmussens evner som tekniker, mixer og producer.


Centralt placeret i maskinrummet har han set skelsættende albums blive til, og store koryfæer investere deres kunstneriske hjerteblod i processen, mens de pressede sig selv til det yderste. Flemming Rasmussen giver i Rock og stjernestøv – historier fra Sweet Silence-studiet gennem 45 år (Momenta, 2021) et fascinerende, underholdende og anekdoterigt indblik i dramaet bag kulisserne, hvor succeser skabes, og faren for fiasko lurer.