The Sweet

THE SWEET var uden tvivl de største repræsentanter for den ultimative forrykte musik af 70’ernes glamourøse rock. Med deres glitter og glamour og perfekte pop, sørgede Sweet for soundtracket til en generation, en generation tilegnet gode tider, fed musik og vigtigst af alt, at have det SJOVT! ! !

 

THE SWEET blev dannet i 1966, da forsangeren Brian Connolly og trommeslageren Mick Tucker forlod den populære gruppe Wainwright’s Gentlemen for at starte et band selv. Bassisten Steve Priest og guitaristen Frank Torpy tilsluttede sig og bandet skrev kontrakt med Fontana og fik hurtigt fastslået sig selv som en stærk live attraktion. De turnerede i England og Europa og dukkede op i både cabareter og som backing gruppe for de store stjerner dengang. Bandets vendepunkt kom i 1971 med det nye medlem guitaristen Andy Scott, samtidig med at bandet skrev kontrakt med RCA og to af 70’ernes store sangskrivere Mike Chapman og Nicky Chinn. Dette nye partnerskab bar hurtigt frugt med udgivelsen af ”Funny Funny”, som kom ind som nr. 13 i England og nr. 5 i Tyskland. Flere hits fulgte ”Co Co”, ”Alexander Graham Bell”, ”Little Willy” og ”Wig Wam Bam”, alle opnåede stor succes, de to sidste var nr. 1 i Tyskland. Så kom det helt store hit! – ”Blockbuster” tordnede ind på hitlisterne over hele Europa og blev den mest sælgende single i 1973. ”Ballroom Blitz”, ”Teenage Rampage”, ”Sixteens” og ”Turn It Down” alle holdt drivkraften kørende og etablerede Sweet som et husholdningsnavn over hele den vestlige verden.

 

I løbet af resten af 70’erne, solgte Sweet mere end 50 millioner plader og formåede at udfylde mange musikstilarter, lige fra 60’ernes ”Britpop” til 70’ernes glamourøse rock, heavy rock og disko.

 

Brian Connolly gik fra hans kollegaer i 1979 for at gå solo og danne sit eget band, ”New Sweet”. Bandet turnerede regelmæssigt gennem 80’erne og 90’erne, opbyggede en stor fanskare og blev det mest populære orkester i de travle 70’ernes rivalerende cirkus.

 

Sørgeligt nok, døde Brian Connolly d. 9. februar 1997. Til trods for at have haft et dårligt helbred i nogle år, fortsatte han med at spille til det sidste. Mick Tucker døde 5 år senere i 2002. THE SWEET fortsætter med at turnere i respekt for deres afdøde kollegaer og vil holde musikken i live for de mange tusinde fans verden over, som de kan fortsætte med at nyde.

 

THE SWEET består idag af det originale medlem Andy Scott, samt Pete Lincoln, Bruce Bisland og Tony O'Hara.

 

THE SWEET spiller alle deres største hits på en spændende og imponerende måde som med garanti glæder enhver som elsker 70’er glamrocken.

 

Book The Sweet igennem CB & Ole B. Booking på tlf. 20 633 711.

 

Læs mere om The Sweet!